• + 386 (0)2 661 27 01

Naša zgodba

"Z odlično razsvetljavo skozi čas..."

Leto 1994

Ustanovitev podjetja v Mariboru z namenom zagotoviti trgu širok izbor varnostne razsvetljave. Ustanovitelja tehtata med možnostjo lastne proizvodnje in zastopanjem tujega proizvajalca. Tehnologija za pričetek lastne proizvodnje je žal cenovno nedostopna, pričetek sodelovanja z italijanskim proizvajalcem BEGHELLI s katerim sodelujemo še danes pa se pokaže za izredno dobro odločitev, saj Beghelli v naslednjih letih postane vodilni proizvajalec tehnološko napredne varnostne razsvetljave v svetu z neverjetno jasno vizijo v katero smer se bo razvijal trg.

Leto 1997

Samo v 3 letih delovanja postane MTS vodilni ponudnik varnostne razsvetljave na trgu bivše skupne države z več kot 50% tržnim deležem v Sloveniji. Cenovno dostopna svetila privlačnega italijanskega designa in napredne tehnologije potrebujejo le strokovni pristop k prodaji. Kljub vsemu se moramo najprej dokazati v tujini: Rusiji, Hrvaški, BiH, da nas sprejme tudi zaprto slovensko tržišče. V tem letu pričnemo sodelovati z enim vodilnih proizvajalcev najbolj napredne profesionalne razsvetljave v svetovnem merilu podjetjem Zumtobel iz Avstrije.

Leto 1998

Nakup lastnih poslovnih prostorov v Bezeni pri Rušah v velikosti 400m2, kar nam omogoči ustanovitev lastnega projektivnega biroja in nadaljnjo rast podjetja.

Leto 2000

3 leta zapored med najhitreje rastočimi slovenskimi podjetji po merilih projekta Gazela Gospodarskega Vestnika, 40% povprečna letna rast prihodkov od l. 1994 do 2000 omogoča širitev podjetja in velika vlaganja v razvoj podjetja, udeležba na vseh večjih sejmov v regiji in tiskanje strokovnih katalogov v slovenskem, hrvaškem in srbskem jeziku, ki jih ponekod še danes uporabljajo za strokovno izobraževanje.

Leto 2006

Pri Ministrstvu za gospodarstvo na Uradu RS za intelektualno lastnino registriramo blagovno znamko s številko 200571675 – MTSI lighting

Leto 2008

MTS International postane eno vodilnih podjetij na področju profesionalne razsvetljave na področju bivše Jugoslavije prisotno na vseh novih trgih z renomiranimi blagovnimi znamkami razsvetljave Beghelli, Zumtobel, Bega, Prisma, Lival, SBP, Halla, Martini,... s katero opremimo nekatere največje in najpomembnejše zgradbe v regiji. Pospešena rast in širitev podjetja zahteva selitev v nove poslovne prostore v Cono Tezno v Mariboru z več kot 1000m2 poslovnih in razstavnih prostorov ter delavnic.

Leto 2009

Velika gospodarska kriza v gradbeništvu ne prizanese podjetju, ki je izpostavljeno velikim likvidnostnim težavam največjih elektroinštalaterskih in gradbenih podjetij, ki končajo v stečajih eno za drugim.

Leto 2015

MTS International s pomočjo velike zavezanosti vodstva in vseh zaposlenih premaga težka leta gospodarske krize, ki je še posebej izrazita v branži in se prilagodi novim razmeram na trgu in novim poslovnim modelom, ki omogočijo da ostane med vodilnimi ponudniki profesionalne razsvetljave z najboljšo boniteto in strokovnim kadrom.

Leto 2017

MTS INTERNATIONAL d.o.o. je v letu 2017 že tretje leto zapored dobitnik certifikata poslovne odličnosti AAA in je s tem uvrščeno med 1,6% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se uvrščajo v najvišji razred zlate bonitetne odličnosti AAA.

Leto 2018

MTS INTERNATIONAL d.o.o. je v letu 2018 že drugo leto zapored dobitnik certifikata ZLATE poslovne odličnosti AAA.

Mail

KATALOGI IN TEHNIČNI PODATKI

Več informacij o novih tehnologijah in pravi izbiri razsvetljave.