• + 386 (0)2 661 27 01

Splošna bolnišnica Celje

"Varnostna razsvetljava"

Splošna bolnišnica Celje

Splošna bolnišnica Celje

Nov Urgentni center Celje stoji na prostoru med vzhodnim podaljškom Gizeline bolnišnice in stavbo oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja. S tem je Celjska bolnišnica pridobila 1500 m2 novih površin za delovanje urgentnega centra.

ZASNOVA

Arhitekturni biro: Arhitekt Ernst d.o.o.

PRIČETEK GRADNJE

Konec oktobra 2013 je ministrstvo za zdravje podpisalo pogodbo za izgradnjo Urgentnega centra Celje, ki je del nacionalnega projekta »Mreža urgentnih centrov«. Novembra 2014 je bil izveden tehnični prevzem, decembra pa je bilo izdano uporabno dovoljenje.

OPIS

Objekt je opremljen z baktericidnimi svetilkami in s svetilkami varnostne razsvetljave.

Vse svetilke varnostne razsvetljave so opremljene z lastno baterijo in so povezane z Logica centraliziranim multifunkcionalnim sistemom.

Sistem Logica omogoča avtomatski nadzor in kontrolo zasilne razsvetljave. Logica je modularni sistem za stroškovno ugodno namestitev in nadzor avtonomno napajanih zasilnih sistemov zasilne razsvetljave. Načrtovan je tako, da zagotavlja varnostno funkcijo sistemov zasilne razsvetljave. Poleg tega Logica sistem zagotavlja testiranje sistemov zasilne razsvetljave glede na različne lokalne in nacionalne uredbe. Logica sistem lahko namestimo v samodiagnostiki (avtotest) ali v centralni diagnostiki.

Pri samodiagnostiki, so komponente zasilne razsvetljave brez povezave z oddaljenimi napravami za nadzor in spremljanje. Integrirana preskusna logika avtomatsko izvede funkcijske teste in teste avtonomije. Stanje svetilke prikazuje večbarvna LED indikacija.

V centralnem diagnostičnem sistemu, sta nadzor in spremljanje stanja zasilne razsvetljave centralizirana. Komunikacija med zasilnimi svetilkami in kontrolno enoto Logica temelji na DALI kompatibilnem vodilu ali radijski povezavi pri modelu Logica FM. Kontrolno enoto Logica lahko uporabimo tudi za nadzor DALI kompatibilne splošne razsvetljave.

NABOR NAMEŠČENIH SVETILK

Splošna bolnišnica Celje
Splošna bolnišnica Celje
Splošna bolnišnica Celje

Mail

KATALOGI IN TEHNIČNI PODATKI

Več informacij o novih tehnologijah in pravi izbiri razsvetljave.