• + 386 (0)2 661 27 01

Industrijska razsvetljava

"Z odlično razsvetljavo do uspeha!"

SŽ-VIT

Industrijska razsvetljava

Ureditev industrijskih obratov oziroma hal praviloma izhaja iz poteka tehnološkega procesa. Zaradi tega mora razporeditev svetilk predvsem slediti tehnološkemu procesu in stropni konstrukciji, ne pa toliko vpadu dnevne svetlobe. Z vidika načina osvetlitve so proizvodni objekti razdeljeni na:

  • pritlične zgradbe brez nadsvetlobe
  • pritlične zgradbe z nadsvetlobo
  • zgradbe brez oken
  • večnadstropne zgradbe
  • visoke hale

Pri številnih proizvodnih procesih obstajajo vidne naloge, za katere splošna razsvetljava ne zadošča ali pa ne ustreza. Zato moramo pri takih vidnih nalogah namestiti ustrezno dodatno razsvetljavo, ki omogoča optimalne vidne pogoje. Prav tako je potrebno posebno pozornost nameniti nevarnim delovnim mestom (npr. livarne, železarne, delo s kemikalijami in drugimi nevarnimi snovmi...).

Pri osvetljevanju industrijskih hal se priporoča uporaba svetilk z velikim lumenskim paketom in svetlobnim izkoristkom (npr. LED). Pri tem je treba paziti, da se glede na vrsto in potek tehnološkega procesa izbere ustrezna svetilka (IP zaščita, kemijski vplivi iz okolja, temperatura okolice itd.)

Glede na zgoraj navedene vrste proizvodnih objektov se lahko izbere tudi ustrezno krmiljenje razsvetljave (s senzorji gibanja oz. prisotnosti, krmiljenje v odvisnosti od dnevne svetlobe...) s katerim prihranimo del energije.

PROJEKTI

Industrijska razsvetljava

POLYCOM - ŠKOFJA LOKA


Družinsko podjetje, ki se ukvarja z razvojem plastičnih izdelkov, orodij za vlivanje in proizvodnjo plastičnih izdelkov, osemdeset odstotkov prodaje ustvari v sodelovanju z avtomobilsko industrijo.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

SŽ-VIT

To so specializirane delavnice za vzdrževanje elektro vlečnih vozil. Oprema delavnic in znanje zaposlenih je prilagojeno zahtevam vzdrževanja najmodernejše tehnike, vgrajene v vozila.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Mail

KATALOGI IN TEHNIČNI PODATKI

Več informacij o novih tehnologijah in pravi izbiri razsvetljave.