• + 386 (0)2 661 27 01

Naša zgodba

"Z odlično razsvetljavo skozi čas..."

Leto 1994

Ustanovitev podjetja v Mariboru z namenom zagotoviti trgu širok izbor varnostne razsvetljave. Ustanovitelja tehtata med možnostjo lastne proizvodnje in zastopanjem tujega proizvajalca. Tehnologija za pričetek lastne proizvodnje je žal cenovno nedostopna, pričetek sodelovanja z italijanskim proizvajalcem BEGHELLI s katerim sodelujemo še danes pa se pokaže za izredno dobro odločitev, saj Beghelli v naslednjih letih postane vodilni proizvajalec tehnološko napredne varnostne razsvetljave v svetu z neverjetno jasno vizijo v katero smer se bo razvijal trg.

Leto 1997

Samo v 3 letih delovanja postane MTS vodilni ponudnik varnostne razsvetljave na trgu bivše skupne države z več kot 50% tržnim deležem v Sloveniji. Cenovno dostopna svetila privlačnega italijanskega designa in napredne tehnologije potrebujejo le strokovni pristop k prodaji. Kljub vsemu se moramo najprej dokazati v tujini: Rusiji, Hrvaški, BiH, da nas sprejme tudi zaprto slovensko tržišče. V tem letu pričnemo sodelovati z enim vodilnih proizvajalcev najbolj napredne profesionalne razsvetljave v svetovnem merilu podjetjem Zumtobel iz Avstrije.

Leto 1998

Nakup lastnih poslovnih prostorov v Bezeni pri Rušah v velikosti 400m2, kar nam omogoči ustanovitev lastnega projektivnega biroja in nadaljnjo rast podjetja.

Leto 2000

3 leta zapored med najhitreje rastočimi slovenskimi podjetji po merilih projekta Gazela Gospodarskega Vestnika, 40% povprečna letna rast prihodkov od l. 1994 do 2000 omogoča širitev podjetja in velika vlaganja v razvoj podjetja, udeležba na vseh večjih sejmov v regiji in tiskanje strokovnih katalogov v slovenskem, hrvaškem in srbskem jeziku, ki jih ponekod še danes uporabljajo za strokovno izobraževanje.

Leto 2006

Pri Ministrstvu za gospodarstvo na Uradu RS za intelektualno lastnino registriramo blagovno znamko s številko 200571675 – MTSI lighting

Leto 2008

MTS International postane eno vodilnih podjetij na področju profesionalne razsvetljave na področju bivše Jugoslavije prisotno na vseh novih trgih z renomiranimi blagovnimi znamkami razsvetljave Beghelli, Zumtobel, Bega, Prisma, Lival, SBP, Halla, Martini,... s katero opremimo nekatere največje in najpomembnejše zgradbe v regiji. Pospešena rast in širitev podjetja zahteva selitev v nove poslovne prostore v Cono Tezno v Mariboru z več kot 1000m2 poslovnih in razstavnih prostorov ter delavnic.

Leto 2009

Velika gospodarska kriza v gradbeništvu ne prizanese podjetju, ki je izpostavljeno velikim likvidnostnim težavam največjih elektroinštalaterskih in gradbenih podjetij, ki končajo v stečajih eno za drugim.

Leto 2015

MTS International s pomočjo velike zavezanosti vodstva in vseh zaposlenih premaga težka leta gospodarske krize, ki je še posebej izrazita v branži in se prilagodi novim razmeram na trgu in novim poslovnim modelom, ki omogočijo da ostane med vodilnimi ponudniki profesionalne razsvetljave z najboljšo boniteto in strokovnim kadrom.

Leto 2017

MTS INTERNATIONAL d.o.o. je v letu 2017 že tretje leto zapored dobitnik certifikata poslovne odličnosti AAA in je s tem uvrščeno med 1,6% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se uvrščajo v najvišji razred zlate bonitetne odličnosti AAA.

Leto 2018

MTS INTERNATIONAL d.o.o. je v letu 2018 že drugo leto zapored dobitnik certifikata ZLATE poslovne odličnosti AAA.

Leto 2019

MTS INTERNATIONAL d.o.o. je v letu 2019 dobitnik certifikata PLATINASTE poslovne odličnosti AAA. Platinasto bonitetno odličnost nosijo izključno podjetja, ki imajo najvišjo bonitetno odličnost Zlati AAA kar tri leta zapored.

Leto 2020

Ustanovitev hčerinskega podjetja MTSI Lighting d.o.o. na katerega je prenesena osnovna dejavnost prodaje razsvetljave zaradi lastniškega preoblikovanja podjetja.

Mail

KATALOGI IN TEHNIČNI PODATKI

Več informacij o novih tehnologijah in pravi izbiri razsvetljave.