• + 386 (0)2 661 27 01

Trgovinska in predstavitvena razsvetljava

"Z odlično razsvetljavo do uspeha!"

Velenjka

Trgovinska in predstavitvena razsvetljava

Način in vrsta razsvetljave prodajnega prostora sta odvisna od njegove velikosti in značaja. Notranja ureditev prostora in z njo povezana izvedba razsvetljave morata biti tem bolj reprezentativni, čim višji je razred prodajnega prostora. Razsvetljava izložb je odvisna od vrste razstavljenih artiklov.

V veleblagovnicah in modnih hišah je ponudba sezonska, zato se mora tudi razsvetljava prilagajati trenutni situaciji prodaje. Tej zahtevi najbolj ustreza kombinacija fiksne splošne razsvetljave in fleksibilne dodatne razsvetljave. Za splošno razsvetljavo v glavnem uporabljamo svetilke s fluorescenčnimi cevmi oziroma v zadnjem času svetilke z LED svetlobnimi viri, ki jih enakomerno razporedimo po prostoru. Dodatno usmerjeno razsvetljavo pa običajno izvedemo s pomočjo reflektorskih svetilk z različnimi svetlobnimi viri. V zadnjem času se večinoma uporabljajo LED reflektorji, saj je poraba energije veliko manjša kot pri uporabi ostalih svetlobnih virov, ne smemo pa pozabiti tudi na IR in UV sevanje svetlobe, ki ga pri LED-u ni.

Razsvetljava izložb je odvisna od lokacije izložbe in vrste razstavljenih predmetov. Pri večini izložb mora biti razsvetljava fleksibilna. Fleksibilnost omogočajo tokovne tračnice z reflektorji. Izložba deluje posebno privlačno, če predvidimo tudi dinamični sistem razsvetljave, s katerim lahko ustvarimo veliko število različnih svetlobnih efektov.

PROJEKTI

Trgovinska in predstavitvena razsvetljava

BAuhaus

Objekt Bauhaus Maribor.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

VELENJKA

Velenjka je največji trgovski center v Velenju. Objekt je zgrajen v treh etažah. V spodnji so parkirišča, v ostalih dveh pa lokali in trgovine.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Mail

KATALOGI IN TEHNIČNI PODATKI

Več informacij o novih tehnologijah in pravi izbiri razsvetljave.