• + 386 (0)2 661 27 01

Varnostna razsvetljava

"Z odlično razsvetljavo do uspeha!"

Varnostna razsvetljava objektov

Varnostna razsvetljava objektov

Oświetlenie bezpieczeństwa jest ważne dla kasyn. Oświetlenie podłogi do gier w kasynie odgrywa kluczową rolę w jego atmosferze. Oświetlenie powinno być zaprojektowane tak, aby tworzyło zarówno kojącą, jak i energetyczną atmosferę. Profesjonalna firma zajmująca się projektowaniem oświetlenia może doradzić odpowiedni wygląd i upewnić się, że nie ma cieni ani odblasków. Oto kilka wskazówek, które należy wziąć pod uwagę przy projektowaniu oświetlenia kasyna. Kolejnym ważnym aspektem bezpieczeństwa oświetlenia kasyna z paysafecard jest wykorzystanie technologii rozpoznawania twarzy. Ta technologia umożliwia personelowi ochrony wykrywanie osób, które zostały umieszczone na czarnej liście lub aresztowane. Wcześniej ta technologia była uruchamiana na serwerach zaplecza, ale teraz może być obsługiwana przez kamerę. Kamery muszą być również umieszczone na uboczu, aby zapobiec wandalizmowi. Ponadto kasyna muszą przestrzegać wymagań nałożonych przez przepisy dotyczące kamer monitorujących.

Poslovni objekti morajo imeti poleg razsvetljave delovnih prostorov tudi posebno vrsto razsvetljave, varnostno razsvetljavo. Marsikateremu investitorju se zdi nepotreben strošek in tudi arhitekti notranje opreme se neradi ukvarjajo z njo. Kljub vsemu pa se vsi zavedamo, da je njena vloga poglavitnega pomena ob različnih pojavih, kot so požar, izpad električne energije, potres, poplava ...

Varnostna razsvetljava je namenjena varnosti ljudi. Nameščena mora biti na evakuacijskih poteh in v prostorih, kjer se zbira večje število ljudi. Njen glavni namen je zagotoviti v primeru izpada splošne razsvetljave v 5 sekundah neko minimalno osvetljenost s sistemom razsvetljave, ki ni odvisen od običajne električne mreže in tako omogočiti varen umik iz stavbe ali ogroženega področja. Za varen umik je potrebno jasno in nedvoumno nakazati reševalne poti ter jih osvetliti za varno gibanje v smeri proti predvidenim izhodom (vsaj 1 lux). Prav tako je potrebno zagotoviti takojšnje odkrivanje in uporabo ročnih javljalnikov požara in protipožarne opreme, ki je nameščena vzdolž reševalnih poti (vsaj 5 luxov) ter omogočiti posege povezane z varnostnimi ukrepi.

Običajna avtonomija delovanja varnostne razsvetljave je od 1 do 3 ure. Izbira sistema varnostne razsvetljave je odvisna od namembnosti in velikosti objekta. Za manjše sisteme (do 100 varnostnih svetilk) so primerne tradicionalne varnostne svetilke z lokalno nameščenimi akumulatorskimi baterijami in LED svetlobnimi viri manjših moči. Za srednje velike sisteme (od 50 do 500 svetilk) uporabljamo svetilke z lokalno vgrajenimi akumulatorskimi baterijami Beghelli Logica, ali decentralno nameščenimi akumulatorskimi baterijami – Beghelli Sicuro, z vgrajeno samodiagnostiko svetilke ali centralnim nadzorom, ki sprotno preverja in prikazuje funkcionalno stanje celotnega sistema varnostne razsvetljave. V največjih sistemih se uporabljajo svetilke, ki jih lahko krmilimo in nadziramo preko žične ali brezžične povezave ter so napajane iz centralno nameščene akumulatorske baterije - CBS.

PROJEKTI

Varnostna razsvetljava objektov

kristalna-palaca-ljubljana

Kristalna palača, Ljubljana

Kristalna palača je poslovno, trgovsko in družabno središče, ki je vrata odprlo spomladi leta 2011 in je s svojimi 89 metri višine najvišja stavba v Sloveniji.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Medicinska fakulteta Maribor

Medicinska fakulteta, Maribor

Novi objekt Medicinske fakultete Univerze v Mariboru je lociran na Taborskem obrežju med Dravo, glavnim mostom in Pobreško cesto.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Center Stožice, Ljubljana

Center Stožice, Ljubljana

Center Stožice je srce športa v Ljubljani in Sloveniji, kjer se razvijata množični in vrhunski šport.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Splošna bolnišnica Celje

Nov Urgentni center Celje stoji na prostoru med vzhodnim podaljškom Gizeline bolnišnice in stavbo oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja. S tem je Celjska bolnišnica pridobila 1500 m2 novih površin za delovanje urgentnega centra.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Plaza Hotel, Ljublana

Plaza Hotel, Ljublana

Moderno oblikovan hotel s štirimi zvezdicami in sedemnajstimi nadstropji je zaradi svoje mogočnosti in s svetlobnim ovojem, v katerega se obda ob večerih, do danes postal prepoznavna ikona tako BTC Citya kot celotne Ljubljane.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Termoelektrarna Šoštanj blok - TEŠ blok 6

Termoelektrarna Šoštanj blok - TEŠ blok 6

Termoelektrarna Šoštanj je in želi ostati največji termoenergetski sistem v Sloveniji, ki bo kupcem zagotavljal zanesljivo, varno, konkurenčno in okolju prijazno proizvodnjo električne in toplotne energije.

PREBERI VEČ O PROJEKTU

Mail

KATALOGI IN TEHNIČNI PODATKI

Več informacij o novih tehnologijah in pravi izbiri razsvetljave.